Business-Danmark til eksamen, afsked med Bankkongen og tips til iværksættere

Foto: Sophia Juliane Lydolph.
Læs mere
Fold sammen

I dag er Berlingske Business Magasins årlige store Guld1000-nummer på gaden, og konklusionerne er ikke specielt opmuntrende. De 1.000 største virksomheder i Danmark har ikke formået at hoppe på væksttoget, efter at finanskrisen sendte chokbølger gennem verdensøkonomien. Det rammer dem hårdt nu, hvor toplinjen står stille på trods af, at de største virksomheder står på det stærkeste økonomiske fundament siden årtusindeskiftet. Vi trækker delkonklusioner ud af tallene i løbet af dagen.

I serien om Arvingerne i dansk erhvervsliv besøger vi i dag Rejekongen fra Svaneke. Kristian Barslund Jensens højeste ønske er, at rejekoncernen Ocean Prawns går i arv til de to sønner. Men byder en fremmed investor den rette pris for det bornholmske guldæg, vil familien overveje at sælge hans livsværk.

Èn der tog afsked med erhvervslivet i går, var Nordens ukronede bankkonge gennem otte år - Nordeas Christian Clausen. Se billederne fra afskedsreceptionen, hvor toppen af dansk erhvervsliv var mødt op.

Der var i går aftes også hæder til svenske Marika Fredriksson fra Vestas, da hun blev kåret til Årets CFO. Det er fjerde år i træk, at Berlingske Business er med til at uddele prisen, og det er første gang, at den går til en kvinde.

For iværksættere og andre interesserede kan vi anbefale at læse - og se på TV - hvordan den korte, præcise og overbevisende salgstale - den såkaldte pitch -, kan være altafgørende, når en iværksætter møder en potentiel investor. Business har samlet essentielle tips til, hvordan man gør.

Fredagen byder i øvrigt på kvartalsregnskaber fra GN Store Nord og Tivoli. Se Business-kalenderen.

Business.dk styres i dag af Sonny Wichmann og Morten Jasper

God dag