Business-Angels halverer deres investeringer

Stadig flere investerer i syndikater for at sprede risikoen

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske Business-angels – velhavende forretningsmænd og direktører, der ved siden af deres hovedbeskæftigelse skyder penge og bestyrelsesarbejde i små lovende vækst virksomheder – har indenfor det sidste år halveret omfanget af de penge de er villige til at stille på højkant.

Det vurderer Peter Schrøder, leder af afdelingen for Partnerkapital hos Vækstofnden – den afdeling, der investerer i små opstarstsvirksomheder sammen med business-angels.

- Der er stadig business-angels, der investerer, men projekterne skal være knivskarpe og der er ikke så mange penge som tidligere, forklarer Peter Schrøder. Han oplyser, at de business-angels, der fortsat investerer, i stigende grad investerer i syndikater, hvor eksempelvis fem investorer går sammen for at sprede risikoen.

Der skønnes a t være godt 1000 business engle i Danmark. En opgørelse, som er foretaget i Seed Capital, der investerer i helt nye virksomheder, viser , at business-angels i gennemsnit har investeret en mio. kr. i de 28 portefølgevirksomheder, som Seed Capital har indenfor IT og Tele.

- Vi har godt 50 business angels  i vores  it- og televirksomheder.  De tegner sig for mere end 12 pct. af den samlede kapital vi har tilført vores virksomheder  i det her segment og de yder en enorm indsats. Når deres aktivitet falder på grund af finanskrisen, rammer det os hårdt, siger adm. direktør i Seed Kapital,  Ulla Brockenhuus Schack.

Hun har ikke analyseret de øvrige forretningsområder, men skønner, at Business Angels betydning er ligeså stor inden for biotek og miljø-teknologi.

Stig Bøgh Carlsen , Business Angel og aktiv det københavnske business-angel netværk, forklarer, at mange business-angels  lige nu har rigeligt at gøre med at pleje de investeringer,, som de allerede har foretaget

- Sådan har jeg det også selv lige nu – jeg får mange henvendelser og tager som regel en snak med dem, men jeg henviser dem til Vækstfonden eller andre i mit netværk, siger Stig Bøgh Carlsen.