Bugende pengepung hos topchefer og Danske Bank afslører snyd i Nordirland

Læs historierne om topchefer, der ejer aktier for en milliard kroner, økonomen med verdens ulighed for øje og Danske Banks afsløringer af snyd i Nordirland.

Allan Søgaard Larsen, direktør i Falck Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech

Godmorgen

Velkommen til første dag i oktober, hvor vi begynder dagen med en række stærke erhvervshistorier.

Falcks to topchefer, Allan Søgaard Larsen og Morten Pedersen, er tæt på at eje aktier for en milliard kroner i virksomheden. Det gør dem til nogle af de meste velhavende direktører i Danmark.

Den anerkendte britiske økonom og forfatter, Sir Anthony B. Atkinson, var onsdag på et sjældent besøg i Danmark, hvor han fortalte om, hvorfor det er vigtigt at tage stilling til verdens ulighed - også for danskere.

Læs den mærkværdige historie om hvad, der i virkeligheden antændte den omfattende VW-skandale. Det var nemlig ikke alverdens miljømyndigheder, som afslørede bilkoncernen Volkswagens og dens diesel-snyd. Det var derimod et lille forsøgslegat til et hold af lærere og studerende på et amerikansk universitet.

Og 2015 er tilsyneladende skandalernes år. I sidste uge blev Nordirland rystet over anklager om korruption mod landets nyligt fratrådte regeringschef, Peter Robinson. Han skulle angiveligt have modtaget bestikkelse på over 70 mio. kroner. Og den skandale har Danske Bank været med til at afsløre.

Mød i øvrigt svenske Stefan Larsson, der er snart tager over efter en af modebranchens allerstørste navne, når han i november bliver topchef i Ralph Lauren.

IC Group udbetaler i dag udbytte på 4 kr. pr. aktie til sine aktionærer. Se hvad dagen ellers byder på i Business kalenderen.

Med venlig hilsen

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk