Bud efter vikarer

p>En ny undersøgelse, som Danmarks største vikarbureau Adecco har fået lavet af Zapera, viser, at vikarerne nu udgør 20 procent af den faste medarbejderstab. Sidste år var tallet 11 procent.

Vikarbranchen har fået et spark opad. Tal fra Danmarks Statistik viser, at den samlede vikardækning er steget til 3,4 mia. kr. sidste år i forhold til 3,2 mia. kr. året før.

I 1996 blev der kun brugt 700 mio. kr. om året på vikardækning. Og på det private arbejdsmarked har industrien, lager- og transportvirksomheder øget forbrugt af virkarer fra 70 mio. kr. i 1996 til en mia. kr. i dag. Og den allerstørste vækst ses i sundshedssektoren.

Samlet benytter 62 procent af de virksomheder, der indgår i undersøgelsen sig af vikarer. Det er især de store virksomheder med over 100 ansatte, der benytter sig benytter sig af vikarer i forhold til mindre virksomheder.

I virksomheder med 10-19 ansatte er der 42 procent, der bruger vikarer, mens tallet er 70 procent for de store virksomheder. Sidste år var der samlet set kun 46 procent af de adspurgte virksomheder, der havde vikarer på lønningslisten.