Bryllup og operation for Airbnb-indtægt

Et par måneder hvert år blev lejligheden på Frederiksberg skiftet ud med kolonihaven i Skovlunde for at få råd til tandoperation og drømmebryllup. Tilde Mariann Broge-Starck og hendes mand har tjent store penge på at leje deres hjem ud gennem Airbnb.

Tilde Mariann Broge-Starck lejer sin lejlighed ud via Airbnb, ligesom ca. 10.000 andre Københavnere. Imens flytter hun og manden i kolonihavehus. Men hun er opmærksom på reglerne og loftet over indtægterne, inden der skal svares skat af udlejningen. Foto: Emil Hougaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Hougaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De seneste tre år har Tilde Mariann Broge-Starck og hendes mand lejet deres lejlighed ud gennem udlejningstjenesten Airbnb. Det medførte, at de i flere måneder om året pendlede frem og tilbage fra kolonihaven i Skovlunde til lejligheden på Frederiksberg for at skifte sengetøj.

»Vi havde ikke andet valg end at skaffe penge på en alternativ måde. Så vi valgte at leje vores lejlighed ud gennem Airbnb. Vi havde længe talt om det, men jeg havde ikke rigtig lyst. Til sidst valgte vi at gøre det af nød,« fortæller Tilde Mariann Broge-Starck.

Pengene skulle bruges, fordi Tilde Mariann Broge-Starcks ægtefælle, Thomas Broge-Starck, skulle have en dyr tandoperation. Hun husker ikke, hvad det kostede. Men det var »mere end 50.000 kroner«. Parret fandt hurtigt ud af, at det var nemme penge, og foruden tandoperationen finansierede parret blandt andet også store dele af deres bryllup med Airbnb-penge.

De skrev en københavnerguide til lejerne, de indhentede brochurer om byen, stillede en skål frem med snacks og hang nøglen under cyklen, så lejerne kunne komme ind, når det passede dem. 700 kroner pr. døgn kostede det at bo i Tilde Mariann Broge-Starck og mandens hjem.

»Vi har i hvert fald tjent 20-30.000 om året. Nok også mere. Så det har været en udmærket indkomst, men vi har holdt os under den grænse, hvor man skal betale skat,« siger Tilde Mariann Broge-Starck.

Fra lejer til ejer

Tilde Mariann Broge-Starck fortæller, at der enkelte gange har været lejere, som har skrevet til dem, om de havde lyst til at gå ud og drikke øl. Det havde de ikke.

»Vi får ikke andet ud af det end penge. Det er derfor, vi gør det. Var det for selskabets skyld, havde vi oprettet en profil på en couchsurfing-side,« siger hun

For tre uger siden stoppede udlejningseventyret dog for en stund. Tilde Mariann Broge-Starck og hendes mand flyttede fra lejeboligen på Frederiksberg til en ejerlejlighed på Amager. De har endnu ikke besluttet, om den nye lejlighed skal lejes ud lige så ofte.

»Jeg er gravid og går på barsel næste år. I forbindelse med barslen har vi talt om at rejse et par måneder til udlandet. Der er det oplagt at leje lejligheden ud. Den står jo alligevel bare tom,« siger hun.