Britiske topchefer: Vores løn er for høj

Foto: PARIVARTAN SHARMA. Bonusserne i Storbritannien er mere end tredoblet siden 1998, men den udvikling er måske ved at stagnere, for to ud af fem FTSE 100-direktører har nemlig oplevet en stagnation i deres lønniveau i år ifølge en opgørelse af Deloitte.
Læs mere
Fold sammen

Flere højprofileret britiske topchefer advarer i en ny rapport om, at britiske topchefer bliver betalt for rundhåndet, og det skader erhvervslivets renommé.

Det skriver The Independent.

Rapporten beskriver, at det nuværende bonussystem udløser overdrevne bonusser, som ikke nødvendigvis stemmer overens med virksomhedens resultat. Derfor lyder rapportens konklusion, at bonussystemet skal ændres.

Den administrerende direktør for Legal & General, Nigel Wilson, som har stået i spidsen for arbejdsgruppen, der har udført rapporten, udtaler, at mere gennemsigtighed i erhvervslivet er nødvendigt.

Han mener desuden, at der bør være fokus på afstemning imellem aktionærernes og virksomhedernes interesser, hvilket skal ske igennem mere dialog samt en højere grad af kontrol fra aktionærernes side.

Nigel Wilson kommenterer afslutningsvist, at han mener, at arbejde i virksomhedernes bestyrelser er essentielt for at genopbygge tilliden til erhvervslivet, som han beskriver som generelt set at være i ruiner.

Bonusserne i Storbritannien er mere end tredoblet siden 1998, men den udvikling er måske ved at stagnere, for to ud af fem FTSE 100-direktører har nemlig oplevet en stagnation i deres lønniveau i år ifølge en opgørelse af Deloitte.