Britiske ledere ser negativ brexit-effekt på økonomien

Et flertal af britiske ledere vurderer, at usikkerhed relateret til brexit vil lægge en dæmper på den økonomiske vækst i Storbritannien til næste år.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS

Ifølge en undersøgelse fra Chartered Management Insitute er 65 pct. af de adspurgte ledere pessimistiske om de økonomiske udsigter for Storbritannien for de næste 12-18 måneder.
Det skriver The Guardian.Bekymringen kommer efter hvad der tegner til at have været et hårdt år for mange organisationer, hvor blot 39 pct. svarer, at deres forretning er vokset. Det er den laveste andel siden 2012.

Ikke desto mindre forbliver lederne i undersøgelsen positive i forhold til deres egne organisationers påvirkning. Her mener størstedelen, at deres egen forretning vil trives det kommende år, trods brexit.Der er også spurgt ind til effekterne på lidt længere sigt. Her viser undersøgelsen, at 49 pct. mener, at brexit vil have en negativ påvirkning på den økonomiske vækst de næste tre til fem år.

En andel på 37 pct. mener imidlertid, at det vil have en positiv effekt på økonomien, at forlade EU, mens 14 pct. mener, at det ikke vil have en betydning.