Britiske landbrugsbosser kræver tilskud på EU-størrelse

De britiske landmænd kræver, at de efter brexit får et statstilskud fra den britiske regering, der er på størrelse med det nuværende fra EU. Dette blev da også lovet fra leave-kampagnens side under valgkampen.

Arkivfoto fra Iris: Landbrug. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver den britiske avis The Telegraph.

EUs landbrugsstøtte står i øjeblikket for 55 pct. af britiske landsmænds indkomst, og derfor vil det være lidt af en mavepuster, hvis støtten faldt efter Storbritanniens udtrædelse af EU. Meurig Raymond, lederen af den britiske landmandsfagforening, NFU, kræver da også, at støtten fortsat skal være lig med deres europæiske konkurrenter, og understreger, at en udtrædelse af EUs landbrugspolitik kan kvæste britisk landbrug, skriver The Telegraph.

Det landbrugsspecifikke konsulenthus Agra Europe vurderer, at udtrædelsen af EU vil forårsage et krak i jordpriser, og at 90 pct. af landbrugene potentielt kunne gå konkurs. Ikke alle deler dog denne dommedagsprognose, da brexit-supporter og tidligere minister for mad og landbrug, Owen Paterson, understreger det positive ved udtrædelsen.

»Det er fantastisk for vores landbrug og landarealer. Det giver os friheden til at repatriere politikken. Vi producerer kun 59 pct. af vores egen mad, bliver jeg fortalt. Vi skal producere mere mad,« siger Owen Paterson til The Telegraph.