Britisk uro, en dansk iværksættersucces og et smut til Mors

Så har du chancen for at blive klædt på med fredagens erhvervsnyheder.

Selv om det er fredag, starter vi lige med et tilbageblik på i går, torsdag, hvor Bank og England renten til rekordlavt niveau på 0,25 procent. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN TALLIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godmorgen!

Selv om det er fredag, starter vi lige med et tilbageblik på i går, torsdag, hvor Bank og England renten til rekordlavt niveau på 0,25 procent. Vækstforventningerne blev også nedjusteret. Men den pengepolitiske redningsaktion i Storbritannien kan sende nogle gevaldige efterdønninger til dansk økonomi, der kan få ECB og Nationalbanken til at lempe renterne ifølge eksperter. Læs historien her.

Og så fra makroniveauet helt ned på virksomhedsgulvet. For iværksætterne bag AirHelp, der hjælper forsinkede flypassagerer, har fået  80 millioner kroner ind i virksomheden fra én af de største investorer i Silicon Valley.

Fra det amerikanske IT-mekka til et sted, hvor man vist roligt kan sige, at tempoet er lidt mere skruet ned. Det er nemlig i Jesperhus på Mors, hvor Berlingske Business har talt med brødrene bag det 50 år gamle sommerland - god læselyst.

Og inden vi vender, hvad der kommer til at ske i dag, så skal vi lige omkring en historie fra Finans. De stærkt omdiskuterede privathospitaler er knap så meget på dagsordenen som tidligere, til gengæld halter det med at få tjent penge, beretter erhvervsmediet.

I dag bliver en stærk regnskabsdag, hvor transportkæmpen DSV og Novo Nordisk begge kommer med tal for deres første halvår. Vi følger selvfølgelig med her på business.dk.

God fredag

Jakob Chor, business.dk