Britisk storbank lancerer mikrofilialer i mindre byer

To ansatte med iPads vil gøre det ud for en bank for britiske Lloyds, der har gang i større spareøvelse.

Arkivfoto: Lloyds vil skære hundredvis af filialer ned, så de blot består af to ansatte med iPads. Fold sammen
Læs mere
Foto: Reuters/Phil Noble
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I Storbritannien som i Danmark er bankerne i gang med at drosle ned for antallet af filialer for at spare penge. Storbanken Lloyds har nu lanceret et helt nyt koncept som led i den øvelse.

Ifølge den britiske avis The Guardian vil Lloyds indføre det nye koncept i hundreder af filialer i mindre britiske byer, så de kun består af to ansatte med tablets.

I 20 storbyer vil Lloyds så have større filialer, hvor der vil være flere ansatte.

»Filialer er en afgørende del af vores strategi, og vi investerer i vores filialnetværk, så det passer til fremtiden.«

»Vi transformerer filialer og responderer på kundernes behov. Vi giver kunderne et valg mellem nye, store filialer og mikrofilialer«, siger en talsmand for banken ifølge The Guardian.

De nye mikrofilialer vil fungere ved, at al pengehåndtering vil være automatisk og rådgivning vil foregå via videoskærme.

Lloyds har annonceret, at man vil lukke op mod 400 filialer og skære 9000 job som led i spareøvelsen.

En stribe andre af Storbritanniens største banker har også varslet banklukninger i takt med, at der skal spares, og fordi kunderne bruger internettet mere.

»Lloyds og andre banker vender ryggen til de lokalsamfund, der har dannet fundamentet for deres forretning i generationer«, siger skatteordfører for det britiske parti Liberal Democrats til The Guardian.

Lloyds gik ned under finanskrisen og måtte reddes af den britiske stat. Det skete ved, at staten overtog en stor del af banken.

Siden krisen har Lloyds kæmpet for at komme på ret køl ved at skære ned. I 2016 gav Lloyds igen overskud, og staten er ved helt at forlade den.