BRIK-landene leder vejen ud af krisen

Brasilien, Indien, Kina. De var de første til at trække sig op at krisens hængedynd, og dem kan vi lære noget af, mener Nordea.

Krisen ramte BRIK-landene hårdt, men de er hurtigt kommet ud af den igen. Nu er der atter fuld damp på kedlerne, som her i den kinesiske by Datong. Fold sammen
Læs mere
Foto: JASON LEE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De såkaldte BRIK-lande leder verden ud af krisen. Det vurderer økonom i Nordea Bjarke Roed-Fredriksen i en publikation.

BRIK-landene - Brasilien, Rusland, Indien og Kina - var blandt de første lande til at komme sig over krisen, og det vil snart køre for fuld damp.

- En af forklaringerne er regeringernes hurtige reaktion, da krisen ramte og det er værd at notere sig, at de offentlige finanser i BRIK-landene er sundere end de fleste udviklede lande, skønner han.

I 2009, hvor de fleste lande viser negativ vækst, er Kina og Indien allerede begyndt at blomstre og i 2011 regner Nordea med, at BRIK-landene vil stå for mere end halvdelen af væksten i verden.

Det er dog værd fortsat at erindre om, at BRIK-landene generelt er relativt små økonomier sammenlignet med de udviklede lande, selvom Kina vil overtage pladsen som næststørste økonomi i verden efter USA fra Japan allerede år.