Brancheforening jubler over skattereform

Nu er det officielt: Regeringen satser på at afskaffe den såkaldte iværksætterskat. Brancheforening har svært ved at få armene ned.

Økonomiminister Margrete Vestager, statsminister Helle Thorning-Schmidt og udenrigsminister Villy Søvndal fremlagde tirsdag regeringens skatteudspil. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som det tidligere har været fremme, så er en afskaffelse af den såkaldte "iværksætterskat" en centralt led i regeringens skattereform, der blev fremlagt tirsdag lidt før middag. Nu er forslaget kommet på skrift, og det får smilet frem i DVCA, der er brancheforeningen for venture- og kapitalfonden.

Forslaget betyder i praksis, at der indføres skattefritagelse for de avancer, som selskaber opnår fra porteføljeinvesteringer i unoterede aktier. Ideen er, at unoterede virksomheder får lettere ved at tiltrække risikovillig kapital, fordi avancer fremover beskattes lempeligere.

"Særligt i den nuværende situation med usikkerhed på kapitalmarkederne vil det give bedre muligheder for iværksætter og vækstvirksomheder," skriver regeringen i forslaget.

DVCA bruger store ord i forbindelse med den planlagte afskaffelse af den forhadte skat.

”Iværksætterskattens afskaffelse er en stor sejr for Vækstdanmark. Det er et stort skridt i den rigtige retning, at danske vækstiværksættere nu bliver belønnet for deres store indsats for Danmarks fremtid med en afskaffelse af iværksætterskatten," siger administrerende direktør i DVCA Jannick Nytoft i en kommentar til reformen.

Nu håber brancheforeningen, at der kan blive politisk flertal for en aftale. Jannick Nytoft noterer sig med tilfredshed, at flertallet af Folketingets partier allerede har meldt ud med hensyn til skatten.

”Jeg er specielt glad for, at et bredt flertal af partier, undtagen Dansk Folkeparti og Enhedslisten, nu klart har meldt ud, at iværksætterskatten er en fejl. Så nu tillader jeg mig at håbe på en afskaffelse”, siger han.

Afskaffelsen af iværksætterskatten er tænkt som at supplere aftalen om udviklingspakken fra marts 2012, der forsøgte at forbedre finansieringsmulighederne for små og mellemstore virksomheder. Det bl.a. ved at øge eksportstøtten.