Boom i antallet af konkurser

Mange flere virksomheder blev ramt af konkurs i oktober måned end tidligere.

Flere virksomheder er blevet ramt af konkurs i oktober måned. Der har ellers været en længere periode, hvor antallet af konkurser ikke er sprunget i vejret.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars Rasborg
Det har været svære tider for virksomhederne. Langt flere har måtte dreje nøglen om. 

I oktober var der 524 konkurser. Det er 36 pct. flere end i september, hvor antallet kun lå på 384, når der korrigeres for normale sæsonudsving.

Ifølge Jes Asmussen, der er cheføkonom i Handelsbanken, er det et tegn på, at der ikke helt er den fremgang i økonomien, som man har forventet. 

»Stigningen i antallet af konkurser kan være en påmindelse om, at den økonomiske fremgang som har været indikeret i en stribe tillidsindikatorer, måske ikke er helt så entydig som mange ellers har forventet. Vi ændrer dog på baggrund af dagens konkurstal ikke vores forventning om, at antallet af konkurser vil fortsætte med at falde i de kommende år, om end i et meget langsomt tempo,« siger han. 
 
Det er især hovedstaden, der er hårdt ramt af konkurser. Den tager 297 af det samlede antal. Det er 25 pct. flere konkurser end før. 

Nordjylland er den region, der oplever færrest konkurser. Kun 22 virksomheder blev ramt i oktober måned. 

De virksomheder, der er gået konkurs har i alt beskæftiget 1.588 mennesker. Det er især efterskælvene fra Pihl & Søns konkurs, der spiller ind. 

»Der har i oktober været nogle halvstore virksomheder med mange beskæftigede, som er gået konkurs som følge af Pihl & Søns konkurs i august,« siger økonomisk konsulent Nikolaj Pilgaard fra Dansk Industri.