Boligportal serverer frisk analyse

Udbudspriser for villaer og fritidshuse er begyndt at stagnere, fortæller boligportalen Pris4Bolig.dk.

"Jeg kan ikke tage den seriøst."

Sådan har Dansk Ejendomsmæglerforenings cheføkonom Thomas Torp tidligere omtalt bolighjemmesiden Pris4Bolig.dk her på Business.dk.

Hans Jørgen Jacobsen, der står bag hjemmesiden, har dog tidligere givet udtryk for, at årsagen til den hårde kritik er, at Pris4Bolig laver nogle analyser, "som mæglerne ikke kan lide."

Og i dag er Pris4Bolig klar med en ny analyse, som sikkert også vil få Thomas Torp og Dansk Ejendomsmæglerforening op på dupperne.

Pris4Bolig har analyseret udbudspriser for boliger i december og 4. kvartal 2006.

Den viser, at udbudspriserne for villaer, ejerlejligheder og fritidshuse er i december 2006 steget med henholdsvis 0,06 pct., -0,2 pct. og 0,03 pct.

Analysen viser samtidig, at udbudspriserne for 4. kvartal henholdsvis er steget med 0,89 pct., -0,61 pct. og 1,81 pct.

"En nærmere analyse af december prisudviklingen for villaer og ejerlejligheder viser, at priserne især falder i store dele af Storkøbenhavn, hvilket stemmer overens med prisudviklingen for november. Den nye trend man kan udlede fra prisudviklingen for december er, at udbudspriserne for fritidshuse er begyndt at stagnere, hvilket især skyldes, at udbudspriserne er begyndt at falde i store dele af Nordsjælland. Dette har bevirket, at prisstigningen for fritidshuse har nået sit laveste niveau i december set i forhold til 4. kvartal 2006," oplyser portalen.

Alle analyserede boligtyper har opnået den laveste prisstigning i december set i forhold til 4. kvartal 2006, hvilket kan forklares ved et sæsonbetonet fald i omsætningen af boliger, mener Pris4Bolig.

"Man må på baggrund af udbudspriserne for 4. kvartal 2006 forvente, at de faktiske prisstigninger for 4. kvartal kommer til at ligge væsentligt lavere end de faktiske prisstigninger for 4. kvartal 2005, som var på 6 pct., 7 pct. og 5 pct. for henholdsvis villaer, ejerlejligheder og fritidshuse," skriver Pris4Bolig.dk.