Børsnoteringer er langtfra et overstået kapitel

Selv om de mest oplagte kandidater til børsnoteringer nu enten er sendt på børsen eller snart kommer det, er der fortsat mulighed for en række noteringer de kommende år.

Ved præsentationen i hovedsædet i Bredgade gjorde ISS-topchef Jeff Gravenhorst meget for at understrege, at kapitalfondene ikke sælger ud. Kapitalfondene vil stadig eje lige under halvdelen af ISS efter gennoteringen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første række af oplagte børskandidater er ved at være opbrugt, men anden række tripper utålmodigt for at tage over. Sådan kan man sammenfatte situationen på det danske marked for børsnoteringer her dagen efter, at ISS har offentliggjort deres børsprospekt.

ISS var blandt de sidste af de store ikke-noterede danske selskaber, der mere eller mindre officielt har arbejdet med børsplaner det seneste år. Når selskabet inden for få uger går på børsen, slutter det sig til selskaber som Chr. Hansen, Pandora og TDC, der har taget samme tur inden for det seneste år.

Stor interesse for børsnoteringer

Men bag de store selskaber venter en lang række mellemstore selskaber på at tage samme tur, lyder vurderingen:

»Ud over Falck, der vel stadig er en mulighed, er interessen stor blandt de mellemstore virksomheder. Dels er de fristede af den spirende optimisme i økonomien, og dels er der flere kapitalfonde, der gerne vil udskifte i porteføljen og få pengene ud at yngle,« siger Bjørn Schwarz, aktieanalysechef i Sydbank.

Det er dog langtfra givet, at de mellemstore selskaber får lige så stor succes med at gå på børsen, som selskaber som Pandora og Chr. Hansen har haft.

»Markedet for børsnoteringer er langt fra udtømt. Men næste bølge bliver udfordrende, for det er væsentligt at sikre, at selskabet er modnet, før man forsøger sig med en børsnotering. En af grundene til de succeser, vi har set, har jo netop været, at det var selskaber, der var udviklet til et højt niveau med en robusthed og en governance-struktur, der kunne leve op til markedets forventninger. Det er langt fra givet, at alle mellemstore virksomheder er nået dertil,« siger Jakob Fogt, der er partner i Ernst & Young.

Han mener, at industrielle opkøb vil spille en lige så stor rolle som noteringer i de kommende år:

»De mellemstore virksomheder er ofte langt bedre egnede til opkøb. Det er også det, vi har set ske med blandt andet Aalborg Industries og Ferrosan for nylig,« siger Jakob Fogt.

Blandt de kilder, Berlingske Business har talt med, nævnes ud over Falck selskaber som DONG Energy, LM Glasfiber og Forenede Service som mulige børsnoteringer inden for de næste par år.