Bodil Nyboe Andersen går på pension til oktober

Læs mere
Fold sammen
Nyboe Andersen når dermed at være direktør for Danmarks Nationalbank i lidt over ti år, da hun blev udnævnt i februar 1995.

Det er regeringen, som har til opgave at udnævne Nyboe Andersens efterfølger, og det skal den senest gøre, så vedkommende er klar til at tiltræde til oktober. Regeringen oplyser i en pressemeddelelse, at den venter at udnævne en afløser i løbet af foråret.

- Regeringen har taget nationalbankdirektørens beslutning til efterretning. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at udtrykke regeringens påskønnelse af Bodil Nyboe Andersens varetagelse af stillingen som nationalbankdirektør. Der står stor respekt om Bodil Nyboe Andersens faglige indsigt og hendes evne til at formidle sine synspunkter med stor klarhed, gennemslagskraft og troværdighed, udtaler statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) i den anledning.

Bodil Nyboe Andersen har tidligere været ansat som sekretær i Økonomiministeriet i perioden 1966-68. Efterfølgende underviste hun frem til 1980 ved Københavns Universitet.

Fra 1981 og ni år frem beklædte hun posten som bankdirektør i Andelsbanken, der senere fusionerede sig ind i Unibank/Nordea. I 1990 gik turen til Danmarks Nationalbank, hvor Bodil Nyboe Andersen fik en stilling som direktør. Jobbet som formand for direktionen og kronens ubestridte vogter overtog hun efter Erik Hoffmeyer i 1995.

I Nationalbankens direktion sidder desuden Jens Thomsen og Torben Nielsen, som også har titel af nationalbankdirektører, men Bodil Nyboe Andersen har desuden været formand for direktionen. Jens Thomsen har ansvaret for kapitalmarkedsafdelingen, handelsafdelingen, økonomisk afdeling samt internationalt kontor, mens Torben Nielsens ansvar fordeler sig på betalingsformidling, Kgl. Mønt, seddeltrykkeriet og selve driften af Nationalbanken.RB-Børsen