Bocian: 2011 er ikke helt ufornuftigt

Det er fornuftigt at begynde at diskutere arbejdsmarkedsreformer nu, så de kan indføres i 2011, som de konservative slår på tromme for.

Læs mere
Fold sammen
De Konservative rammer ikke helt ved siden af, når de vil diskutere reformer af efterløn og dagpenge nu, så de kan indføres i 2011, påpeger cheføkonom i Danske Bank Steen Bocian.

”Det er svært at sige med sikkerhed, men tankegangen om at vente to år er ikke helt ufornuftigt. Det er sandsynligvis et bedre tidspunkt end lige nu, hvor der er så stor økonomisk usikkerhed,” siger han.

Det konservative krav kommer efter finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har sat arbejdsmarkedsreformer på pause, mens den økonomiske krise raser, efter Arbejdsmarkedskommissionen i går kom med sine anbefalinger, som skal lukke hullet i den danske statskasse på mindst 14 milliarder kroner om året ud i alt fremtid. Venstre vil ikke sætte tidsgrænse på reformpausen og vil slet ikke diskutere rapporten fra kommissionen.

Ifølge Steen Bocian er det dog fornuftigt at diskuterer reformerne i god tid, så de kan indføres i 2011.

”Der er håb om, at 2011 er et mere velvalgt tidspunkt, for når man diskutere strukturelle reformer, så skal man gå i gang i rimelig god tid, al den stund at det politisk set godt kan være lidt svært at gennemfører på kort sigt,” siger han.