B&O-chef efter opkøb: Vi fokuserer på forretningen

Bang & Olufsens direktør, Tue Mantoni, lader ikke sit arbejde påvirke af ændringer i ejerstrukturen.

Bang & Olufsens direktør, Tue Mantoni, lader ikke sit arbejde påvirke af ændringer i ejerstrukturen. (Foto: Morten Stricker/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Stricker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bang & Olufsens direktør, Tue Mantoni, lader ikke sit arbejde påvirke af ændringer i ejerstrukturen.

Ejerstrukturen i danske Bang & Olufsen ændrede sig markant, da kineseren Qi Jianhong via sit selskab Sparkle Roll torsdag øgede sin ejerandel til 18,7 procent.

Dermed blev Sparkle Roll med ét slag selskabets største aktionær, men det får ingen betydning for driften.

Det siger administrerende direktør Tue Mantoni oven på meddelelsen om aktieopkøbet.

»Jeg lægger ikke så meget andet i det, end det alle andre kan læse ud af meddelelsen. Det er en storaktionærmeddelelse, og den sender vi videre i markedet, og så koncentrerer vi også egentlig bare om forretningen.«

I meddelelsen fortæller Sparkle Roll, at hensigten på sigt er at overtage aktiemajoriteten i selskabet.

Tue Mantoni har dog ikke nogen specifik holdning til, hvad det vil betyde at have én bestemmende ejer i stedet for den hidtidige sammensætning bestående af flere mindre aktionærer.

»Som udgangspunkt er aktionærstrukturen ikke noget, vi kan bestemme, og derfor vil jeg egentlig ikke kommentere på det. Der ligger jo heller ikke noget købstilbud lige nu,« siger han.

Sparkle Roll meddeler også, at man glæder sig til at fortsætte og udbygge samarbejdet med ledelsen. Hvordan er det samarbejde forløbet indtil nu?

»Sparke Roll har været aktionær siden 2012, og vi har behandlet dem respektfuldt og professionelt som en aktionær på lige fod med alle andre.«

»Samtidig har vi haft et samarbejde i Kina omkring distribution af B&O Play, og det har vi været glade for. Jeg har ingen anden forventning, end at det fortsætter som hidtil,« siger Tue Mantoni.