Blackrock: Krisen er langtfra slut

Verdens største kapitalfond forudser stor uro på markederne, fordi EU med sin redningsplan ikke definitivt har sat punktum for gældskrisen.

Foto: Business TV
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Markedet er stadig skeptisk. Politikerne i EU har ganske vist leveret fire stærke svar på nogle af problemerne i euro-zonen, men der udestår stadig et meget stort arbejde, og den lave vækst i den kommende tid gør ikke opgaven lettere.

Det siger Richard Urwin, investeringschef for verdens største kapitalfond Blackrock, i et TV-interview med Business.dks aktiereporter Lykke Ogstrup Lunde.

"Spændingerne vil nok gå væk i et stykke tid, men der er stor skepsis omkring, om de er væk for evigt," siger Richard Urwin blandt andet.

Blackrocks investeringschef roser redningsplanen for at holde hånden under Grækenland, for at kræve større kapital i bankerne, og for oprettelsen af en støttefond til at løse andre landes gældsproblemer. Blandt de største udfordringer er netop den kritiske situation i Italien og Spanien, mener Richard Urwin.

"Det er afgørende, at deres problemer løses hurtigt, ellers vil det være en meget stor udfordring for hele EU. Vejen frem bliver meget ujævn de kommende 12 til 18 måneder," siger Richard Urwin til Business.dk.

Blackrocks analyse af EU-planen: