Bitcoin er nu mere værd end guld

Den digitale betalingsmønt bitcoin har for første gang overskredet værdien på guld.

Foto: © Benoit Tessier / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da børsen lukkede torsdag, lå kursen på en bitcoin til 1.268 over dollaren, mens guld stod til 1.233. Dermed er den digitale betalingsmønt bitcoin nu for første gang nogensinde mere værd end guld. Det skriver BBC.

Prisen rammer rekordhøjder, fordi efterspørgslen på bitcoin er stigende i Kina, hvor myndighederne frygter, at den digitale betalingsmønt bliver brugt til at kanalisere penge ud af landet.

Kina frygter ulovlig pengestrøm

De seneste måneders stigende værdi er en stor ændring for bitcoin, der styrtdykkede i værdi i 2014. Det er dog ikke første gang, at bitcoin oplever svingninger i værdien. Valutaen har været ustabil, siden den digitale betalingsmønt blev lanceret i 2009, og mange eksperter har betvivlet, hvorvidt betalingsformen vil overleve eller ej, skriver BBC.

Tidligere i år advarede kinesiske myndigheder mod aktiehandlen med bitcoin i et forsøg på at stoppe strømmen af penge, der ulovligt blev ført ud af landet.

Det betød dog blot, at værdien på mønten faldt en smule over kort tid, hvorefter den strøg til tops med rekordhøjder i januar. Siden da er værdien steget stabilt, skriver BBC.