Bilsalget sætter rekord i juni

Salget af privatbiler er på sit højeste i nyere tid. I juni blev der registreret 23.633 nye personbiler.

ARKIVFOTO af kø på motorvej- (Foto: Dennis Lehmann/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I de senere år har salget af private biler være støt stigende, og tendensen ser ud til at fortsætte med uformindsket kraft. Salget af privatbiler i førstehalvår 2016 overgik den tilsvarende periode i 2015 med 11,4 procent, mens registreringen af 23.633 betyder, at sidste år rekord for en enkelt måneds salg blev slået eftertrykkeligt med 10,8 procent.

»De meget flotte salgstal og de positive tendenser, ser vi som et resultat af opsparet behov for udskiftning af den ”gamle bil” og et behov for fortsat mobilitet. Danskernes behov kan indfries, fordi der dels er tillid til økonomien, og at der har været pæne stigninger i reallønnen, samtidig med at der er kommet mange nye leasingtilbud på markedet, hvilket medvirker til at det er blevet nemmere at skaffe sig adgang til en ny bil,« siger Gunni Mikkelsen, der er administrerende direktør for De Danske Bilimportører.

Hun peger på, at afgiftsnedsættelsen fra sidste år har givet forbrugerne mulighed for at få mere bil for pengene. Det ser nemlig ud som om, at både virksomheder og private har valgt at fastholde deres bilbudgetter.

»Vi møder mange købere, som har et reelt transportbehov der matches af lidt større biler, der samtidig gerne vil være økonomiske i deres valg. Det kan i dag fint afspejles ved at udskifte den noget ældre bil til en ny større bil, som forurener mindre og er mere sikker.« siger Gunni Mikkelsen og tilføjer:

»Danskerne har en meget stor appetit på nye biler, og vi oplever stor efterspørgsel på biler i alle størrelser. De små biler udgør stadig langt størstedelen i Danmark, men salget viser, at det er alle typer kunder, der er ude og købe bil – den lidt større familie, de yngre førstegangskøbere og firmabilisterne«.

Ifølge Louise Aggerstrøm, der er privatøkonom i Danske Bank illustrerer rekorden i bilsalget, at privatforbruget er blevet stærkere i første halvår 2016.

»For tiden oplever de danske forbrugere at have flere penge mellem hænderne, da lønningerne på den ene side er stigende, mens priserne på den anden side kun vokser svagt. Det giver også flere penge til at købe biler for. Man skal generelt passe på med at bruge bilsalget som direkte indikator for privatforbruget, men dagens tal er de første forbrugstal, der offentliggøres for juni, og de tegner et positivt billede. Det er stadig de små biler der dominerer markedet, hvilket også er med til at forklarer, hvorfor det samlede forbrug af biler i kroner er mere beskedent, end de høje salgstal ellers peger på,« siger Louise Aggerstrøm.