Billund får endnu en Lego-attraktion til byen

Billund har fået endnu en attraktion med fokus på det verdensberømte legetøjsmærke Lego. Husets direktør mener, at der er plads til nye Lego-tilbud i byen.

Set fra luften ligner LEGO House for alvor en bygning konstrueret af LEGO-klodser. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan nemt tage en hel dag at nå igennem de mange tilbud, der frister børn og barnlige sjæle til at valfarte mod Billund og forlystelsesparken Legoland.

Alligevel vurderer legetøjsproducenten Lego, at der er plads til endnu flere Lego-tilbud i byen.

Det nye Lego House, som legetøjsproducenten kalder et oplevelseshus, er endnu en attraktion i Billund med fuldt fokus på de verdenskendte klodser.

Torsdag 28. september slår huset dørene op.

Med Lego House får de berømte klodser en museumsoplevelse, som tidligere har været forbeholdt de få, forklarer Jesper Vilstrup, som er administrerende direktør for Lego House.

»Koncernen har i forvejen det, vi kalder 'Lego Idé Huset' - et internt Lego-museum, der tager de besøgende helt tilbage til virksomhedens grundlæggelse i 1932. Den oplevelse bliver nu tilgængelig for alle.«

»Derudover byder Lego House på en række sjove oplevelser baseret på Lego-klodsen, hvor man kan slippe sin kreativitet løs,« siger Jens Vilstrup.

Lego House er ikke blevet en del af Legoland (der er ejet af den britiske koncern Merlin Entertainments, red.), men er i stedet opført i Billunds bymidte.

Jesper Vilstrup afviser, at Lego House og Legoland skal konkurrere om de samme kunder. Lego House skal derimod komplimentere de tilbud, gæsterne får i Legoland, siger han.

»Vores ønske er ikke, at tilrejsende gæster og lokale Billund-beboere skal fravælge Legoland og tage i Lego House i stedet for.«

»Tværtimod supplerer Lego House og Legoland hinanden og giver gæsterne mulighed for at tilbringe flere dage blandt fantastiske Lego-oplevelser,« siger Jens Vilstrup.

Kronprinsparret deltager i den officielle åbning af Lego House, som får adresse på Ole Kirks Plads, der er opkaldt efter legetøjsproducentens grundlægger.