Bililige andelslån, topadvokat i unåde og medicinalgiganternes kamp

Banker på rov blandt andelskunderne, sikrer billigere lån og så er en af Danmarks mest magtfulde bestyrelsesformænd kommet i unåde hos Kromann Reumert.

De danske banker er på jagt efter nye kunder, og jagtmarkederne er nu flyttet over til andelsboligerne. Her ses andelsboligforeningen A/B HAB i Bergthorasgade på Islands Brygge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jan Jørgensen

Velkommen til en ny uge, der begynder med en række stærke erhvervshistorier.

De danske banker er på jagt efter nye kunder, og jagtmarkederne er nu flyttet over til andelsboligerne. For der er for tiden heftig konkurrence på  andelsboliglån, hvor bankerne lokker med lave renter. Mød blandt andet Rasmus Madsen og kæresten Sarah Kvetny, der skiftede bank for at få en lavere rente på deres andelsboliglån. Den beslutning var ikke så tosset, da de nu sparer lidt over 50.000 kr. i renteudgifter på fem år.

Og så til en sag, hvor topadvokat og en af Danmarks mest magtfulde bestyrelsesformænd Vagn Thorup er kommet i unåde hos sine tidligere partnere i det hæderkronede advokatfirma Kromann Reumert. Han har nemlig forbrudt sig mod de interne regler i firmaet.

Mandag er også dagen, hvor Business.dk tager hul på en ny og ret datatung serie om de globale medicinalselskaber. Med et enkelt hit kan selskaberne ramme så stor en guldåre, at salget lander på et milliardniveau, der nærmer sig de samlede udgifter til alle Danmarks sygehuse.

Værd at vide er, at børserne i Japan i dag holder lukket pga. "Respekt For Ældre-dagen". Mandag er også dagen med deadline for accept af det købstilbud, som den danske kapitalfond, Polaris Private Equity, har afgivet på Mols-Linien. Det er i dag kl. 16. Læs hele kalenderen på Business.dk.

Med ønsket om en god dag.

Med venlig hilsen

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk