Bilgigant scorer kassen på fidus med leasingbiler

Godmorgen. Vi har samlet dagens allervigtigste nyheder, som du lige kan nå at læse, inden du starter dagen.

Foto: CHRISTOF STACHE

Googles moderselskab, Alphabet, offentliggjorde mandag aften et regnskab, der er stærkt påvirket af en beslutning fra den danske EU-kommissær, Magrethe Vestager.

Men først skal der fart over feltet, når hele to af morgenens tophistorier handler om leasingbiler. Vi afrunder med historien om, at Jyske Bank forkæler sine kunder i mindre grad end andre banker.

Bilgigant scorer solid gevinst på leasingbiler

Vi starter med en af morgenens bil-historier.

Danmarks suverænt største bilkoncern, Semler Gruppen, kan score solide profitter på en fidus, der minimerer registreringsafgifterne på dyre luksus-Audier.

Det afslører Finans mandag aften.

Fidusen består i, at bilerne sælges kortvarigt til et leasing- eller udlejningsselskab med store rabatter, hvorefter bilerne kommer tilbage til Semler Gruppens net af Audi-forhandlere, der sætter dem til salg som lettere brugte. På den måde kan koncernen veksle registreringsafgifter til solide gevinster.

Semler Gruppen har over 350 biler til salg under det særlige program netop nu, og der er tale om profitter på op imod 400.000 kr. per bil.

Google afskriver milliarder i kvartalsregnskab

Googles moderselskab, Alphabet, offentliggjorde mandag aften sit seneste regnskab, der viser et overskud på 3,5 milliarder dollar i andet kvartal.

Internetgiganten kunne dog have tjent meget mere, hvis ikke det havde været for en kæmpebøde udstedt af den danske EU-kommissær, Margrethe Vestager, til Google.

Google blev i juni tildelt en bøde på 2,7 milliarder dollar for at udnytte virksomhedens dominerende position på nettet til at føre kunder hen til egne webshops. Google har derfor måttet sætte beløbet til side i det seneste regnskab. Bøden er dog ikke betalt endnu.

Alphabet fik til trods for den store bøde et tilfredsstillende resultat og omsatte for 26 milliarder dollar i andet kvartal, hvilket er en stigning på 21 procent i forhold til samme periode sidste år.

Læs mere om Alphabets regnskab her.

Franks storbank skovler penge ind på leasingbiler

Børsen lægger også ud med en historie om leasingbiler tirsdag morgen.

Den franske finanskoncern Société Générale scorer millioner ved at eje ALD Automotives, der er blandt Danmarks største aktører inden for leasingbiler.

Sidste år sad leasingselskabet med et overskud på 162 mio. kroner af en omsætning på næsten 1,7 mia. kroner, og på fire år har franskmændene fået 900 mio. kroner i udbytte fra forretningen i Danmark.

Den franske bank- og finanskoncern er aktiv i blandt andet Danmark, Norge og Sverige igennem datterselskabet ALD.

Milliardopkøb giver færre penge til Jyske Bank-aktionærer

Den sidste af morgenens topnyheder afslører, at aktionærerne hos Jyske Bank de seneste tre år er blevet forkælet i mindre grad end hos andre store, danske banker.

Jyske Bank holder i usædvanlig grad pengene på kistebunden. Der har intet udbytte eller aktietilbagekøb været i 2014, og niveauet ligger langt under standarden.

Det viser en sammenligning over de seneste tre år, som Berlingske Business har foretaget mellem Danske Bank, Jyske Bank, Sydbank og Spar Nord.

Læs mere her.

Det sker i dag

Der sker ikke meget på denne juli-dag i Danmark, men udlandet byder ind med enkelte begivenheder.

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, holder rentemøde i dag og i morgen.

Selskabet Dupont, der ejer danske Danisco, fremlægger kvartaltsregnskab.

A.P. Møller - Mærsks konkurrent DP World fremlægger kvartalsregnskab.

Juli-tal for den tyske IFO-indikator, der afspejler de tyske industrilederes tillid til økonomien, offentliggøres kl. 10:00.

Tal på de amerikanske boligpriser i maj offentliggøres kl. 15:00.