Bilforhandler dømt efter ukendt lov

Ny strammere lov, der skal gøre livet sværere for terrorister, har nu ramt midtjysk bilforhandler.

Læs mere
Fold sammen
Et midtjysk firma blev i dag straffet for at overtræde en lov, det aldrig har hørt om. Sagen er den første, hvor der falder dom for at modtage store kontantbeløb. Det er nu forbudt efter hvidvasklovgivningen, der blandt andet skal forhindre terrorister i at flytte rundt på store summer.

- Firmaet blev dømt for at overtræde en lov, man har glemt at orientere offentligheden om. Det strider mod min retsbevidsthed, siger firmaets forsvarer, Bjarne Weihrauch.

Vestre Landsret straffede firmaet, en bilforhandler i Silkeborg, med en bøde på 50.000 kroner og stadfæstede dermed byrettens dom. Forretningen blev dømt for at have solgt fire biler til kunder, der betalte med beløb på mere end 100.000 kroner i kontanter. I byretten blev også direktøren dømt, men landsdommerne valgte at frifinde ham, fordi han ikke kendte til de daglige handler.

- Ingen af bilbranchens organisationer har orienteret deres medlemmer om den nye lov, fordi de ikke vidste, at den var vedtaget. Men alle forudsættes åbenbart at læse Lovtidende, som Bjarne Weihrauch udtrykker det.

/ritzau/