Bestyrelsesformand nægter ansvar for melodigrandprix-underskud

Erhvervsstyrelsen har afgjort, at Michael Metz Mørch er ansvarlig for dele af tab efter melodigrandprix.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Arkivfoto af Michael Metz Mørch.
Læs mere
Fold sammen

Michael Metz Mørch, der er tidligere bestyrelsesformand for Wonderful Copenhagen, mener ikke, at han er ansvarlig for millionunderskuddet efter det internationale melodigrandprix i 2014.

Det fortæller hans advokat, Finn Schwarz. Erhvervsstyrelsen har onsdag afgjort, at den tidligere bestyrelsesformand har erstatningsansvar for et tab på 21 millioner kroner.

»Vi vil gennemgå afgørelsen, og så vil vi overveje, om vi vil bringe den for Erhvervsankenævnet,« siger Finn Schwarz.

Det internationale melodigrandprix 2014 blev langt dyrere end forventet. Showet blev holdt i de gamle B & W-haller på Refshaleøen i København.

Inden showet skulle hallerne bygges om. Det var dette byggeri, der fik budgettet til at skride.

For at begrænse de økonomiske skader donerede Region Hovedstaden, Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen flere millioner kroner ekstra, allerede inden showet blev afholdt.

Alligevel førte det internationale melodigrandprix til et underskud på 58 millioner kroner. Det valgte Wonderful Copenhagen at dække, selv om man ikke havde pengene, og selv om fonden ikke var juridisk forpligtet til at betale.

Erhvervsstyrelsen har vurderet, at Michael Metz Mørch ikke informerede bestyrelsen og ledelsen af fonden ordentligt om, at fonden ikke var forpligtiget til at dække underskuddet.