Be­st­sel­ler-ejer af­vi­ser, at han handlede i pa­nik: »Der var en dag, hvor der kun kom 1.000 kroner ind på kon­to­en«

Her er de vigtigste businessnyheder, du bør kende til, før du for alvor tager hul på dagen. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du fra morgenstunden kun behøver at læse en artikel for at være opdateret.

Coronapandemien har givet Anders Holch Povlsens modetøjskoncern, Bestseller, et ordentligt digitalt boost. Bestsellers eget onlinesalg af sine 20 forskellige modebrands og salget til internetplatforme som Zalando, Asos og Boozt er blevet det største forretningsben. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Godmorgen og velkommen til ugens første Business-Overblik denne mandag morgen.

Vi skal forbi Bestseller-ejeren, Anders Holch Povlsen, der har oplevet et voldsomt boom i onlinesalget under coronakrisen, men begynder med Berlingskes traditionsrige liste over landets 1.000 største virksomheder målt på omsætning:

Danmarks største virksomheder stod stærkt, da coronakrisen slog ned

Danmarks største virksomheder var i god form, da coronakrisen i det tidlige forår ramte Danmark.

Det viser Berlingskes årlige analyse af regnskabstallene for landets 1.000 største selskaber målt på omsætning, Guld1000.

Samlet set er omsætningen i Danmarks største virksomheder steget med seks procent, og langt de fleste virksomheder kom ud af det seneste regnskabsår med et solidt plus på bundlinjen.

»Det vidner om, at der var fremgang i dansk og international økonomi. Vi befandt os i slutningen af en højkonjunktur, og godt nok var verdensøkonomien på vej ned i tempo, men der var fortsat fremgang,« forklarer Allan Sørensen, der er cheføkonom i Dansk Industri, DI.

Se listen: Her er Danmarks 1.000 største virksomheder i 2020

Grønne biler kan bane vejen for titusindvis af danske arbejdspladser

Der kan blive skabt titusindvis af grønne arbejdspladser i de kommende år, hvis danske eksportvirksomheder formår at koble sig på den grønne omstilling i den internationale bilindustri. Sådan lyder vurderingen fra erhvervsorganisationen DI i en analyse af potentialet for danske underleverandører til den grønne del af bilindustrien, skriver Finans.

»Det er et væsentligt eksporteventyr, der kan tegne sig, hvis vi griber det rigtigt an,« siger Lars Frelle-Petersen, som er medlemsdirektør i DI, til Finans.

Ifølge DI er der i dag cirka 400 danske virksomheder med 7.000 beskæftigede, der leverer produkter til bilindustrien. Antallet af beskæftigede har potentiale til at vokse til 35.000 i løbet af ti år, lyder estimatet.

Forventningen er, at der på verdensplan vil blive solgt »grønne« biler for cirka 110 milliarder kroner i 2030 mod 20 milliarder kroner i dag. Dermed står indtjeningspotentialet i den grønne bilindustri til at blive næsten seksdoblet frem mod 2030, og det er blandt andet på baggrund af disse tal, at DI forventer tusindvis af nye medarbejdere i branchen.

Få Business-overblikket – hver dag


Du er i gang med at læse morgenposten fra Berlingske Business. Her får du dagligt det fulde overblik over de vigtigste erhvervsnyheder fra ind- og udland, så du kun behøver læse én artikel for at være opdateret.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, kan du få overblikket direkte i din indbakke – hver morgen.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Berlingske hver morgen inden klokken 09.00 sender mig det fulde politiske overblik med dagens vigtigste historier analyser og debatter i dansk politik. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 13 år, og at Berlingske Media A/S må opsamle og behandle de anførte personoplysninger til det ovennævnte formål. Oplysningerne kan i visse tilfælde blive delt med tredjepart. I vores privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke. www.berlingskemedia.dk/cookie-og-privatlivspolitik

Be­st­sel­lers on­li­nesalg er strø­get i vej­ret un­der cor­onakris­en og vil over­gå sal­get i de fy­si­ske bu­tik­ker

Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen fik i foråret en del kritik, da han blot en uge efter, at statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede landet, fyrede 750 medarbejdere i  Danmark og få dage senere sendte 2.400 ansatte hjem med lønkompensation.

Han afviser dog over for Børsen, at dette var en panisk overreaktion, når man nu kan se, at han kommer ud af det forskudte regnskabsår 2019/20 med et lille overskud.

»Nej, vi gik ikke i panik. I runde tal får vi normalt 110 til 120 millioner kroner i kassen på de fleste arbejdsdage. Men der var i starten en dag, hvor der kun kom 1.000 kroner ind på kontoen. Et tusinde kroner. Vi har jo også forpligtelser på omkring 100 millioner kroner om dagen, så når man har set på dette nogle dage, må man gøre noget. Vi vidste jo heller ikke, hvor længe nedlukningen ville vare,« siger Anders Holch Povlsen.

Han fortæller samtidig til Børsen, at coronapandemien har givet Bestseller et ordentligt digitalt boost, og at onlinesalget nu er det største ben af forretningen, der også består af fysiske butikker i ind- og udland samt engrossalg.

Tre forhold, som investorerne bør holde øje med

Her er, hvad investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen holder øje med.

  • Investorerne holder mandag nøgletalstalsmæssigt mest øje med PMI fra USA, Japan og Europa.
  • Bliver Donald Trump udskrevet i dag? Og hvad kan det eventuelt betyde for den amerikanske valgkamp? Der et af nogle af de spørgsmål, som investorerne stiller i dag.
  • SAS er i fuld gang med at hente ny kapital. Forskellen mellem hvad en ny SAS-aktie koster købt igennem tegningsretter og den gamle aktie var i fredags i forholdet et til to. Hvornår mon det går op for de oprindelige aktionærer, at de kun kommer til at eje cirka fem procent af det tidligere SAS?

Det sker på markederne

USA lukkekurser fredag
Dow Jones -0,48 pct.
S&P 500 -0,96 pct.
Nasdaq -2,22 pct.

Asien mandag kl. 06.30
Japan Nikkei +1,25 pct.
Hongkong Hang Seng +1,46 pct.
Kina CSI -0,20 pct.