Bestikkelsessagen: Atea afviser at have løjet overfor DSB

I slet skjulte vendinger beskyldte DSB i går Atea for at have talt usandt om, hvorvidt der også var DSB-medarbejdere, som havde modtaget bestikkelse fra IT-leverandøren. Atea afviser at have løjet over for DSB.

Foto: Thomas Vilhelm

DSB blev tirsdag sat i forbindelse med den omfattende sag om bestikkelse af offentligt ansatte, hvor Bagmandspolitiet anholdt 26 tidligere eller nuværende ansatte i blandt andet Udenrigsministeriet, Forsvarets Efterretningstjeneste, i politiets egne rækker og altså også hos DSB.

Politiet sigtede yderligere en person i sagen i går, så antallet af mistænkte kom op på 27. Ifølge TV2 er yderligere fem militært ansatte af forskellig rang sigtet for at have modtaget mobiler og it-udstyr, hvorfor der nu er 32 mistænkte.

DSB oplyste i en pressemeddelse i går, at DSB allerede sidste år rettede henvendelse til Atea, da bestikkelsessagen begyndte at rulle med Region Sjælland og IT-leverandørerne Atea og 3A-IT i hovedrollerne. Da sagen kom henvendte DSB sig til Atea for at få klarlagt, om der kunne være DSB-medarbejdere involveret i lignende. Men det afviste Atea over for DSB.

DSB holdt efterfølgende et orienteringsmøde med Bagmandspolitiet og siden har sagen altså udviklet til, at der alligevel viste sig at være seks DSB-medarbejdere blandt de.26 personer, som politiet mistænker for at have modtaget bestikkelse i form af gaver som mobiltelefoner, tablets og andet elektronisk udstyr. De seks DSB-ansatte er alle sigtede i sagen.

Atea afviser imidlertid at have løjet over for DSB.

»Jeg kan fortælle det samme, som vi har sagt til DSB. Og det er, at vi på det tidspunkt har oplyst dem om det, vi vidste på det tidspunkt. Så vi har på intet tidspunkt løjet. Der er kommet nye oplysninger frem, som vi ikke kendte på det tidspunkt,« siger seniorrådgiver Mia Forum Palvig fra PR-virksomheden Morsing på vegne af Atea.

Mia Forum Palvig vil ikke oplyse, hvordan disse nye oplysninger er kommet frem. Hun ønsker heller ikke at oplyse præcis, hvornår DSB rettede henvendelse til Atea, og hvem der ellers måtte have rettet lignende henvendelser til Atea.

Berlingske ville gerne have spurgt DSB, hvorfor virksomheden holdt et orienteringsmøde med Bagmandspolitiet efter, at Atea havde afvist, at der var DSB-medarbejdere involveret i bestikkelseslignende sager, men DSB ønsker ikke at uddybe indholdet af sin pressemeddelse.

Bestikkelsessagen begyndte i maj 2015, da Region Sjælland indgav en politianmeldelse om mulige ulovligheder i samarbejdet mellem en eller flere IT-leverandører og en eller flere personer ansat i regionen. Politiet gik ind i sagen, og i juni 2015 ransagede politiet 17 adresser på Sjælland og anholdt og sigtede 13 personer.