Bestikkelse, rederifusioner og russisk recession

Foto: GEORGE CHRISTAKIS

Godmorgen

IT-virksomheden Atea, der i juni blev hvirvlet ind i en omfattende bestikkelsessag, mener selv, at den er offer i sagen. Atea har politianmeldt en tidligere salgsdirektør samt konkurrenten 3A-it for tyveri og misbrug af følsomme oplysninger fra Atea.

Containerindustrien kan stå over for store forandringer. To helt afgørende fusioner inden for kort tid kan være med til at skabe mere balance og modne den pressede containerindustri.

I september blev fire chefer i Skat sendt hjem på grund af svindlen med udbytteskat. Advokaterne for tre af cheferne sår nu tvivl om grundlaget for hjemsendelserne og fortæller, at de ikke er blevet præsenteret for konkrete begrundelser.

Den russiske centralbank opstiller et »risiko-scenario«, hvor den dybe økonomiske krise fortsætter med kraftigt reallønsfald. Årsagen er den lave oliepris. Den russiske banksektors topmand forudsiger fortsat recession, hvis ikke man går i gang med økonomiske reformer.

Med premieren på den nye Star Wars-film og to til i støbeskeen har Disney udsigt til en milliardsucces af de helt store. Og der drypper i den grad også gyldne dråber på legetøjs-, merchandise- og spilproducenter.

SAS kommer i dag med årsregnskab. Læs om dagens øvrige begivenheder.

Med venlig hilsen

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk