Beskidt kamp i familiefond, statsrevisor vil granske topfolk i skatteministeriet, amerikanske rentehop udskudt

Foto: ALEX WONG

Bestyrelsen i den bornholmske fondsejede virksomhed Insepa har via et såkaldt incitaments­program lagt op til et honorar til medlemmer af bestyrelsen på i alt 65 millioner kroner. Erhvervsstyrelsen har i første omgang sat foden ned, men sagen er stadig under behandling.

Hvordan reagerede topfolk i Skatteministeriet på en kritisk revisionsrapport om huller i Skats kontrol? Det spørgsmål vil statsrevisorernes formand have undersøgt til bunds. Samtidig skal Rigsrevisionen undersøge, om chefer i Skat har været så forblændet af egne resultatmål og bonusordninger, at de er kommet til at slække på kontrollen i sagsbehandlingen.

USAs centralbankchef, Janet Yellen, viser sig endnu engang som en forsigtig due, der hellere vil holder pengepolitikken i USA lempelig lidt for længe, end begynde at stramme for tidligt. Den amerikanske rente blev torsdag fastholdt på det nuværende historisk lave niveau.

Den økonomiske fremgang, som er sat ind herhjemme, og som nu har stået på otte kvartaler i træk, er yderst svag, hvis der sammenlignes med tidligere opsving efter store kriser. Men det kan faktisk vise sige at være en god ting.

Dagen byder på friske tal for betalingsbalancen i EU. Se i øvrigt Business-kalenderen.

Godmorgen fra Jesper Woldenhof, dagens onlineansvarlige