Beskeden vækst og jobfremgang i København

København oplever større vækst end resten af landet, men selvom der rejser flere turister til byen, og knap 10.000 arbejdspladser er skabt, er byen fortsat langt fra sit vækstmål, siger overborgmester Frank Jensen

Partirepræsentanter ankommer til Amalienborg fredag d. 19 juni 2015 for at meddele dronning Margrethe, hvem de peger på som landets kommende statsminister. Her Frank Jensen (S). Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Region Hovedstaden oplever en vækst på 1,8 procent, og samtidigt er der skabt 9.750 private og non-profit arbejdspladser mellem 2014 og 2015, viser tal fra Danmarks Statistik. Også turismen blev styrket i 2015, hvor der kom ni procent flere udenlandske turister til hovedstaden end året før.

Samtidig noterer Københavns Kommune sig, at der er kommet færre klager over kommunens kritiserede sagsbehandlingstider. Det er hovedkonklusionerne i kommunens Erhvervsbarometer 2016.

Trods de spæde positive tendenser, er der dog plads til forbedring. Blandt andet viser Erhvervsbarometeret en tendens til, at færre virksomheder i hovedstaden udvikler nye innovative produkter og løsninger.

»Erhvervsbarometeret viser positive tendenser. Men vi skal blive endnu bedre til at udnytte vores kæmpe potentiale, så vi kan konkurrere globalt. Derfor skal vi fortsat styrke mulighederne for byens erhvervsliv, så der kan blive udviklet flere nye produkter, der kan eksporteres internationalt og skabe vækst – ikke bare i København men i hele Danmark,« siger overborgmester Frank Jensen (S).

En af de mest positive tendenser i øjeblikket er turismen, der har overgået forventningerne mellem 2014 og 2015. I den periode rejste 9 procent flere turister til byen.

»København har oplevet en stor stigning af turister de sidste to år – langt flere end vores målsætning. Det positive resultat skyldes blandt andet vores konstante fokus på at skabe en spændende by med masser af kulturelle oplevelser og sikre turisterne bedre information. Men resultatet får os ikke til at læne os tilbage. København har et uforløst potentiale inden for kulturturisme, blandt andet film- og madområdet, som kan tiltrække flere turister,« siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF).