Beskæftigelsen tilbage på ret spor i Hovedstaden

Region Hovedstaden er tæt på at være tilbage på samme antal beskæftigede som i 2007.

Kun 3000 flere skal i arbejde og så er Region Hovedstaden tilbage på samme antal beskæftigede som i 2007. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kun 3000 flere skal i arbejde og så er Region Hovedstaden tilbage på samme antal beskæftigede som i 2007.

Det viser tal fra Danmarks Statistik som Spar Nord har gennemgået. I følge banken er der flere årsager til at Hovedstaden bliver første region tilbage på samme niveau som et år før krisen.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Region Hovedstaden lukrerer på en betydelig, økonomisk dynamik, og så er den kraftige befolkningstilvækst selvfølgelig også med til at booste beskæftigelsen i regionen, siger cheføkonom Jens Nyholm.

Udviklingschef Henrik Madsen, Region Hovedstaden, Regional Udvikling, kan nikke genkendende til tendensen.

- Det er ikke overraskende, at vi er ved at være på niveau. Hovedstaden er begunstiget af et meget forskelligartet erhvervsliv, hvilket sikrer flere gynger og karruseller til at udligne økonomiske udsving end i andre regioner. Vi kan se at den forsknings- og videntunge kom hurtigt tilbage. Samtidig har Københavns Lufthavn i disse år rekordomsætning. Arbejdet med at tiltrække ny flyruter, som de ruter Norwegian til foråret opretter til for eksempel Los Angeles giver hurtig bonus, når det gælder nye jobs, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Og netop turismen står til at blive et vækstområde - ikke mindst i Nordsjælland.

- Vi kan se et stigende antal overnatninger både i København og i Nordsjælland, og det vil smitte af på beskæftigelsen. Det skyldes ikke mindst at alle aktører i branchen, sommerhusejere og udlejere, campingpladser og hoteller har gjort en kæmpe indsats i forlængelse af EU-projektet Destinationsudvikling Nordsjælland, siger adm. direktør Annette Sørensen, VisitNordsjælland, den fælles turistorganisation for fem nordsjællandske kommuner.