Beskæftigelsen steg i første kvartal

Pilen peger opad på det danske arbejdsmarked, hvor beskæftigelsen i første kvartal steg med 6.800 personer.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Beskæftigelsen steg med  6.800 personer, og antallet af præsterede arbejdstimer med 0,8 pct. i første kvartal 2015 i forhold til kvartalet før.

I de private virksomheder og organisationer steg beskæftigelsen med 6.300 personer, og antallet af præsterede arbejdstimer med 0,9 pct.

Inden for offentlig forvaltning og service steg beskæftigelsen med 500 personer, og antallet af præsterede arbejdstimer med 0,5. Alle tal er korrigeret for normale sæsonudsving.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Chefanalytiker Tore Stramer fra Nykredit ser den fortsatte stigning i beskæftigelsen og antallet af arbejdstimer som tegn på, at Danmark er på vej mod et nyt jobopsving.

»Vi venter således en fremgang i beskæftigelsen på 35.000 personer i år. Dermed er fundamentet også lagt for en positiv økonomisk spiral, hvor stigningen i beskæftigelsen vil løfte efterspørgslen og dermed virksomhedernes behov for at ansætte yderligere medarbejdere. Det betyder også, at opsvinget har retning mod at blive selvbærende. Vi har da også en forventning om, at BNP-vækst kan svinge sig op i omegnen af to procent  år. Det vil i så fald være den højeste årlige BNP-vækst siden 2006 – altså i 9 år,« siger Tore Stramer.