Beskæftigelsen på højeste niveau i seks år

Beskæftigelsen herhjemme fortsætter med at stige og er nu oppe på det højeste niveau siden 2009.

Foto: Keld Navntoft.
Læs mere
Fold sammen

Beskæftigelsen blandt lønmodtagerne har været støt stigende siden foråret 2013 og steg i juli i år til det højeste niveau i seks år, hvor 2.608.800 personer et lønmodtagerjob. Det er 1.300 flere end i juni, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Beskæftigelsen er steget lidt langsommere i den første halvdel af 2015, hvor der i snit har været en vækst i beskæftigelsen på 3.200 om måneden.

Fortsat er der også et godt stykke op til den top på over 2,7 millioner beskæftigede, som blev nået i starten af 2008, før en større nedtur satte ind.

De fleste økonomiske prognoser, som det nærmest vælter ud med fra banker og interesseorganisationer i disse dage, venter, at beskæftigelsen stiger med 20.000 personer både i år og til næste år.

Dermed begynder det danske arbejdsmarked at stramme til, hvorfor de fleste anbefaler at finanspolitikken strammes, og at der laves reformer, som øger udbuddet af arbejdskraft. Sker det ikke, er der risiko for faglige og geografiske flaskehalse og lønpres, som sætter opsvinget i stå.