Bernstein: For tidligt at gennemføre vækstplan

Nationalbankdirektøren har forståelse for, at politikerne vil gennemføre vækstplan, men han mener ikke, at tiden er til en vækstpakke endnu.

Foto: Scanpix
Nationalbankdirektør Nils Bernstein erkender for første gang, at væksten i dansk økonomi bliver negativ i 2009. Nationalbankdirektøren udtrykker samtidig forståelse for, at de danske politikere kan blive tvunget til at gøre noget ekstraordinært for at imødegå krisen, selvom han fastholder, at det er for tidligt at gennemføre en vækstpakke. Det skriver dagbladet Børsen onsdag.

»Tingene kan blive så slemme, at man må reagere. Tiden er dog ikke inde endnu,« siger Nils Bernstein i et interview med dagbladet Børsen.

»Finansloven er blevet passende. Man bør imidlertid holde situationen under skarpt opsyn,« mener nationalbankdirektøren, som håber, at den nye bankpakke kan bidrage positivt til tilliden blandt forbrugere og virksomheder.

Så sent som i den finansielle stabilitetsrapport, der blev offentliggjort i begyndelsen af året, forudså Nationalbanken nulvækst i år, men den forudsigelse vil blive forvandlet til negativ vækst.

»Jeg tror, at alle, der reviderer deres skøn, reviderer dem ned. Sådan vil det være et stykke tid endnu. Det ser mere og mere dystert ud. Hvis vi skulle revidere vores skøn, ville det i dag være negativt,« siger Nils Bernstein, som mener, at en vending i den økonomiske udvikling tidligst vil vise sig i slutningen af året.

Nationalbankdirektøren hæfter sig ved, at langt de fleste prognoser spår langsom fremgang i 2010.