Bendtsen vil lovgive mod kapitalfonde

Bendt Bendtsen (K) strammer skruen over for kapitalfondene. Ministeren er på vej med lovforslag, som forbyder fondene at lokke direktører med millionbonusser.

Kapitalfonde må ikke lokke direktører med ekstraordinære store bonusser, når de går på opkøbstogt hos danske selskaber. Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) er på vej med et direkte forbud mod den fremgangsmåde.

- Vi vil forbyde, at kapitalfondene allerede forud for en overtagelse indgår bonusaftaler med ledelsen i virksomheden, fordi det sår tvivl om ledelsens loyalitet over for aktionærerne, siger Bendt Bendtsen.

De såkaldte stay-on-bonusser bruges typisk til at overtale direktionen til at fortsætte i virksomheden efter et ejerskifte. Men det er problematisk, hvis kapitalfondene lokker med lukrative bonusser for at få direktørerne til at fremme et salg, mener ministeren, der dog ikke har nogen konkrete eksempler på, at det er sket.

- Vi skal lukke hullerne, inden de opstår. Og risikoen for, at det foregår, er til stede. Derfor synes jeg, det er relevant med et forbud, siger Bendt Bendtsen.

/ritzau/