Bekymring for stigende inflation i Europa

De seneste nøgletal bekræfter, at der er et stærkt opadgående pres på priserne. Samtidigt opjusterer Den Europæiske Centralbank vækstskønnet for 2007 - men væksten i 2008 bliver lavere end tidligere ventet.

Det sagde ECBs centralbankchef Jean-Claude Trichet på et pressemøde efter torsdagens rentefastholdelse. Han indikerede, at ECB i hvert fald ikke går med tanker om at nedsætte renten.

Han anførte, at ECB følger situationen nøje, og at centralbanken er parat til at reagere på inflationspresset om nødvendigt.

Den Europæiske Centralbank opjusterer sit skøn for eurozonens økonomiske vækst i 2007, men nedjusterer skønnet for 2008 til at ligge i henholdsvis den øvre og nedre ende af de tidligere udmeldte intervaller.

Herefter venter ECB en vækst på 2,4-2,8 pct. i år mod tidligere 2,2-2,8 pct. og på 1,5-2,5 pct. til næste år mod tidligere 1,8-2,8 pct.

Eurozonen står dermed foran en periode med aftagende vækst, men ECB er i tvivl om, den vil fortsætte ind i 2009. Prognosen for væksten i 2009 siger således en vækst på 1,6-2,6 procent.

RB-Børsen