Bekymring for Airbnb, grøn boble og en kaffeaftale med vækst i

Foto: Jens Nørgaard Larsen.
Læs mere
Fold sammen


Godmorgen efter en stormfuld nat.

Hvor skal vi sove i nat? I stigende grad svarer udenlandske turister, at det skal ske hos en Airbnb-udlejer. Antallet af lejligheder til leje igennem internetportalen er nærmest eksploderet, og det bekymrer flere. Airbnb bliver ofte brugt som et eksempel på, at en ny deleøkonomi blomstrer frem, men ifølge Katia K. Østergaard fra hotellernes brancheorganisation Horesta er det »fuldstændig hardcore business.«

Mød også Tilde Mariann Broge-Starck og hendes mand, der har tjent store penge på at leje deres hjem ud gennem Airbnb.

Det danske samfund går glip af både arbejdspladser og skattekroner, fordi et flertal i Folketinget for otte år siden droppede en skatte­aftale med Frankrig og Spanien. Skatteaftalerne sikrede ellers, at danske virksomheder og borgere blev beskyttet mod at blive beskattet i både Danmark og Frankrig eller Spanien, men som følge af uenighed om beskatningsretten til pensionsudbetalinger for danske pensionister, der havde slået sig ned i Frankrig og Spanien, valgte daværende skatteminister Kristian Jensen (V) at opsige aftalerne.

I den kommende uge afholdes klimatopmødet COP21 i Paris og klimaet er endnu engang på dagsordenen. Herhjemme i vores egen andedam er pensionsselskaberne vilde efter at investere danskernes pensionsopsparing i grønne energiprojekter, og institutionelle investorer kæmper også for at være med. Men er der tale om en grøn boble?

Den 29-årige forretningsmand og iværksætter Janus Aarup inviterede sig selv til kaffe hos tidligere Georg Jensen-designer Bo Bonfils. Det er der kommet en urkollektion i stål og ædeltræ ud af. Læs den fascinerende væksthistorie.

I dag kommer Atlantic Petroleum med regnskab for 3. kvartal. Det lille færøske olieselskab er presset af den lave oliepris. I Tyskland har den skandaleramte tyske bilproducent Volkswagen deadline for firmaets eget whistleblower-program, der skal opfordre medarbejdere til at stå frem, hvis de har oplysninger vedrørende skandalesagen om snyd med test af diesel-udledningen. Se, hvad der ellers sker i dag.

Business.dk er med hele dagen, når der er nyt på erhvervsfronten.

Anders Rostgaard, dagens onlineansvarlige