Bedemænd advarer mod døds-tyve

I kølvandet på plyndringen af den flydræbte byggedirektørs hjem i Nordjylland går formanden for Danske Bedemænd nu ud og advarer mod døds-tyvene.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Indbrudet og tyverierne hos den flydræbte familie i Nordjylland får nu formanden for Danske Bedemænd, Lars Askholm, der driver Faaborg-Midtfyn Begravelsesforretning, til at advare mod den omsiggribende tendens, skriver Fyens Stiftstidende.

- Vi har været opmærksom på problemet i mange år, og overfor de pårørende gør jeg altid opmærksom på risikoen for indbrud. Ligger afdødes hjem meget øde, kan jeg også finde på at bemærke, at det kan være en idé at lade nogle holde opsyn med huset, mens begravelsen foregår, siger Lars Askholm til avisen.

En anden bedemand Erik Skree opfordrer normalt sine kunder til at droppe adresser i dødsannoncerne. Det er normal praksis hos bedemænd, der på den måde gør de pårørende opmærksom på risikoen for indbrud.

Således oplevere bedemand Isabella Troldeberg fra Byens Begravelser i Odense jævnligt, at pårørende selv bringer risikoen for indbrud på bane.

- Og efter den meget omtale af sagen fra Nordjylland vil jeg selv tænke på at være mere påpasselig ved annonceringen og tale med de pårørende om muligheden for at anonymisere afdøde så meget som muligt. Det kan være ved bare at skrive Odense og ikke Odense N. Måske underskrive annoncen "familien" og dermed ikke tilkendegive, om huset fortsat bebos af ægtefælle, nævner Isabella Troldeberg til Fyens Stiftstidende.