Bare rolig: Huspriserne fortsætter med at stige

Udbudsprisen for et gennemsnitligt parcel- eller rækkehus på 140 kvadratmeter er steget 70.000 kroner på et år

Udbudspriserne stiger fortsat for parcel- og rækkehuse, viser tal fra Realkreditrådet. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Prisen for et parcel- eller rækkehus, der er sat til salg, stiger fortsat.

Et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter har en udbudspris, der er 70.000 kroner dyrere end for et år siden, viser tal fra Realkreditrådet for boligudbuddet i juli 2016.

»Familier på husjagt skal have flere penge op af lommen end for et år siden, hvis de køber uden prisafslag«, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, i en pressemeddelelse.

Udbudsprisen er den pris, som sælger har sat boligen til salg for. For et hus på 140 kvadratmeter lyder den nu i gennemsnit på to millioner kroner.

Ifølge Realkreditrådet er den gennemsnitlige udbudspris per kvadratmeter hus i juli på 14.477 kroner. I forhold til samme måned i 2015 er priserne steget med 3,7 procent.

Der er dog ikke den store forskel at spore fra juni til juli, hvor priserne er stort set uændret.

»Samtidig betyder kortere udbudstider en lidt større risiko for, at drømmehuset sælges til anden side,« siger Ane Arnth Jensen.

På landsplan var liggetiderne for parcel- og rækkehuse i juli 2016 i gennemsnit 246 dage. Det er 16 dage mindre end juli 2015.

Hvilken pris sælger og køber rent faktisk ender med at blive enige om, kan nedtagningsprisen måske give et fingerpeg om. Nedtagningsprisen er den sidst annoncerede pris på en bolig, som er taget af internettet.

I forhold til juli 2015 er nedtagningsprisen for parcel- og rækkehuse steget med 3,4 procent.