Banksektor på slankekur, ny type privat arbejdsløshedsforsikring og sydkoreanske værfter i krise

Godmorgen!

At der er skåret voldsomt i antallet af ansatte i banksektoren, kommer næppe som en overraskelse. Til gengæld er antallet opsigtsvækkende. Næsten hver femte bankmedarbejder er forsvundet siden 2008. Alligevel er det stadig relativt mange sammenholdt med vores nabolande, men fagforeningsformand venter ikke færre ansatte.

Forsikringsselskabet Alm. Brand er klar til at tage livtag med a-kasserne og det danske dagpengesystem. Alm. Brand vil fremover tilbyde en forsikring mod arbejdsløshed - vel at mærke uden at man behøver at være medlem af en a-kasse.

I Sydkorea er der krise i værftsektoren, der taber milliarder og har aktiekurser på rekordlave niveauer. Kom sammen med Berlingske Business' udsendte med til sydkoreanske havnemetropol Busan.

Hvem er årets iværksætter? Opløbet mod prisuddelingen Entrepreneur of the year - også kaldet erhvervslivets Oscar-uddeling - er i gang. Det er revisions- og konsulenthuset EY, der står bag, og i år er det med en ny formand for juryen, EY-partner Søren Smedegaard Hvid. Han ser frem til at hylde dem, der »tør løbe risikoen, og som har et engagement, der lyser ud af øjnene.«

I dag skal aktionærerne i Stylepit takke ja eller nej til købstilbuddet fra Bestseller-ejer og direktør Anders Holch Povlsen. Den sag holder vi øje med - ligesom alt det andet, der sker i dag.

God fornøjelse.

Anders Rostgaard, dagens onlineansvarlige