Bankpakke redder små firmaer

Ny engelsk bankpakke, der sikrer hjælp til små virksomheder, lægger pres på Danmark.

Læs mere
Fold sammen
Den bankpakke, som de politiske partier forhandler om i disse dage, vil sikre, at der igen bliver givet bankkreditter til små og mellemstore virksomheder. Det garanterer Dansk Folkeparti, der udgør regeringens parlamentariske grundlag.

- Vi har fået mange henvendelser fra små virksomheder, der ikke længere kan låne. Derfor skal det problem løses i forbindelse med bankpakken. Hvordan kan jeg ikke sige præcist, men det har højeste prioritet, siger Dansk Folkepartis erhvervsordfører Colette Brix, der deltager i forhandlingerne om bankpakken, som ventes afsluttet senest i løbet af weekenden.

Også Venstres erhvervsordfører Jacob Jensen, der ligeledes deltager i forhandlingerne om bankpakken, er indstillet på at komme de små virksomheder til undsætning.

- Det er derfor, Venstre kalder bankpakken for kreditpakken. En stor del af formålet med øvelsen er at sikre livsnødvendig kredit til små sunde virksomheder, siger Jacob Jensen.

Engelsk model

Presset på politikere for at komme de kreditklemte små virksomheder til undsætningen voksede i går, hvor den engelske regering lancerede en hjælpepakke til små og mellemstore engelske virksomheder. Der sættes 20 mia. pund af i en pulje, hvor staten kautionerer for banklån til mindre virksomheder. Pengene kan både bruges til investeringer og til driftsformål.

- Den engelske pakke bør inspirere politikerene til handling nu. Den tager hånd om et problem, som vi også har herhjemme. De engelske tiltag gør også særlige danske tiltag nødvendige, ellers får vi konkurrenceforvridning, siger cheføkonomom i Håndværksrådet Søren Nicolaisen.

Den engelske pakke ligner den danske ordning med vækstkaution, som administreres af Vækstfonden.