Banker holder øje med dig og IT-gigant leverer på det jævne

Foto: PUNIT PARANJPE.
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen

Vi begynder dagen med et kig ind i den finansielle sektor.

De danske storbanker bruger i stigende grad såkaldt big data-analyse til at målrette tilbud til deres kunder. Metoden rejser principielle spørgsmål om overvågning og privatliv. Læs desuden historien om fire CBS-studerende, der er blevet 75.000 kr. og en jobsamtale hos Danske Bank rigere, efter at de vandt en big data-konkurrence afholdt i samarbejde mellem banken, CBS og KMD.

Og vi fortsætter i bank-sporet. Øgede krav til finanssektoren har fået skylden for, at bankerne er mere tilbageholdende med at låne penge ud i yderområderne. Erhvervsministeren vil nu kigge på, om EU-lovgivningen er gået over gevind.

Vi springer behændigt videre til til Redmond i USA. Et fald i pc-salget kan mærkes på omsætningen for den amerikanske it-gigant Microsoft, der torsdag aften dansk tid har fremlagt sit kvartalsregnskab. Regnskabet dækker over de sidste tre måneder af 2015, og selv om både omsætningen og overskuddet er blevet mindre, står det ikke så galt til, som en række analytikere havde forventet.

Tab og juridiske slagsmål i milliardklassen har sendt Deutsche Bank i knæ. Tysklands største bank tabte over 50 milliarder kroner i 2015 og skal frem mod 2020 igennem en restrukturering, der skærer omkring 35.000 af bankens 98.000 ansatte.

Fredag morgen begynder en straffesag mod den mangeårige topfigur i den børsnoterede investeringsforening Small Cap Danmark, Jens Erik Høst. Anklageren kræver fængselsstraf og bøde for kursmanipulation og mandatsvig.

Med ønsket om en god dag.

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk