Banker: Finanslov støtter væksten

Finansloven går i spænd med det økonomiske opsving. Men det langt fra nok til at ændre prognoserne for den økonomiske vækst i 2014.

Regeringen har indgået finanslovsforlig med Venstre og Konservative for 2014 tirsdag aften d.26.november 2013 i Finansministeriet. Her det fra venstre Økonomi- og Erhvervsminister Margrethe Vestager, finansminister Bjarne Corydon, Konservatives formand Lars Barfoed og Venstres formand Lars Løkke Rasmussen. (Foto: Jens Astrup/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke kun erhvervslivet, der hiver det positive kort frem og roser den nye Finanslov. Også de store banker, Nordea og Danske Bank, er positive. 

Med den nye finanslov skydes der flere penge ind i den danske økonomi i 2014. Det er glædeligt. Men cheføkonomerne i de to banker mener ikke, at det er nok til for alvor at ændre prognoserne for den økonomiske vækst næste år. 

»Det er positivt, at der nu er økonomisk og politisk sikkerhed om rammerne for dansk økonomi i 2014,« siger cheføkonom i Danske Bank Steen Bocian. 

Også hos Nordeas cheføkonom er der en optimistisk reaktion.    

»Vi vurderer, at der i store træk er tale om en ansvarlig aftale, som ikke kommer i karambolage med de overordnede krav om at overholde Budgetlovens krav til størrelsen af det strukturelle budgetunderskud,« lyder det fra cheføkonom i Nordea, Helge J. Pedersen, i en kommentar til finanslovsforliget.Selvom der er udsigt til en mere stimuleret økonomi, så er det ikke noget, der ændrer det store billede. 
  
»Selvom finansloven for 2014 bliver svagt mere ekspansiv end tidligere planlagt kommer det ikke til at gøre en afgørende forskel for den økonomiske vækst i 2014. Vi påtænker derfor ikke umiddelbart at revidere vores vækstprognoser for dansk økonomi for 2014 på baggrund af finanslovsforliget,« meddeler Steen Bocian.