Banker bliver løftet ovenpå rosende ord fra tysk finansgigant

Der er optur til flere af bankerne i det danske eliteindeks fredag formiddag, efter at Deutsche Bank har udpeget nogle af dem som sine europæiske favoritter.

Arkivfoto: Nordea. Fold sammen
Læs mere
Foto: INTS KALNINS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske Bank og Nordea, der er blandt finanshusets såkaldte "top picks" i forhold til europæiske bankaktier, stiger henholdsvis 0,5 pct. til 190,30 kr. og 0,1 pct. til 65,40 kr.

De to banker får følgeskab af franske BNP Paribas, belgiske KBC og hollandske ING, fremgår det af en analyse fra banken.

»Vores dominerende temaer er "Rates, Regulation and (capital) Return" (renter, reguleringer og kapitalafkast, red.). Den Europæiske Centralbanks kreditdrevne tiltag skulle understøtte væksten i udlån over tid, men vi mener dog ikke, at det er nok til at udligne det nuværende pres på rentemarginalen«, skriver den tyske storbank.

»Vi foretrækker et voksende kapitalafkast og mere defensive forventningerne til renteafkastet, som bankerne har«, lyder det fra Deutsche Bank.

Deutsche Bank har en anbefaling af både Danske Bank og Nordea på "køb" og kursmål på henholdsvis 225 kr. og 10,5 euro.

Jyske Bank, der er det danske eliteindeks' tredje bank, er ikke inddraget i analysen fra Deutsche Bank. Uanset stiger Silkeborg-aktien fredag formiddag 0,3 pct. til 266,60 kr.