Banken giver krisehjælp

Det økonomiske opsving klinger af. Sparekassen Sjælland underviser de ansatte i at give krisehjælp til kunder i økonomisk uføre.

De ansatte i Sparekassen Sjælland får undervisning i de menneskelige reaktioner på en økonomisk nedtur, skriver Dagbladet Roskilde. Opbremsning i økonomien vil bringe nogle kunder i økonomisk uføre, og de ansatte skal vide, hvordan kunderne reagerer, siger sparekassens underdirektør Lars Jensen.

- Vores medarbejdere skal forstå psykologien hos de kunder, der bliver ramt af en økonomisk nedtur. Kunder kan handle irrationelt, når de får at vide, at de skal skrue voldsomt ned for deres forbrug. Og der vil vi gerne sikre, at vore medarbejdere kan give den nødvendige rådgivning i de situationer, siger underdirektør Lars Jensen fra Sparekassen Sjælland til avisen.

Bankens ansatte får undervisning i de psykologiske mekanismer hos det enkelte menneske, ligesom økonomer forklarer om de økonomiske mekanismer ved opbremsninger i den nationale økonomi.

Det er ikke, fordi man i sparekassen er overbevist om, at Danmark står over for en stor økonomisk nedtur. Men opbremsning i økonomien kan især betyde problemer for ejere af projektlejligheder, ejerlejligheder og sommerhuse, siger Lars Jensen.

/ritzau/