Bankdirektør: Regeringens skatteplan er en populistisk hovsa-løsning

Lars Seier Christensen, adm. direktør og stifter af Saxo Bank, mener, at skattepakken - som de fleste andre gaver fra danske politikere - er én stor skuffelse.

Lars Seier Christensen, adm. direktør i Saxo Bank, er meget utilfreds med regeringens skattepakke. Foto: Bjarke Ørsted Fold sammen
Læs mere
"Ikke overraskende, så er den helt store synder - igen, igen - den høje marginalskat på indkomst, der nu også tvinger skatten på udbytte og kursgevinster op. Den ligegyldige, demotiverende, revenueneutrale, globaliseringsfjendtlige, misundelsesmotiverede, bredt rammende "top"skat".

Sådan skriver Lars Seier Christensen, adm. direktør i Saxo Bank, i dagens kommentar, hvor han hudfletter regeringens forslag til en ny skattelovgivning, der har som overordnet formål at ramme kapitalfondene, så de fremover kommer til at betale mere skat i Danmark.

Lars Seier Christensen ser en hel byge af særdeles uheldige konsekvenser ved regeringens skattepakke, men ikke engang udgangspunktet for initiativet kan han forstå.

"Denne gang var det så de meget omtalte kapitalfonde, der var målet for en populistisk hovsa-løsning. Lad os slå fast, at der ikke hersker tvivl om, at kapitalfonde udnytter de muligheder, et lands lovgivning giver for at indrette finansiering og indtægter optimalt - det er simpelthen en kapitalfonds forpligtelse overfor sine investorer. Og at politikerne som oftest irriteres over, at der stadig findes muligheder for at skabe ekstra værdi, som de har overset i deres lovgivning - det er heller ikke nyt. Men indtil vi alle af os selv afleverer hver en krone til velfærdsstaten af hjertens godhed, så er det nu engang spillets regler," skriver Lars Seier Christensen i sin kommentar.

Små 30 pct. af Saxo Bank er i øvrigt ejet af den amerikanske kapitalfond General Atlantic.

Læs hele Lars Seier Christensens kommentar her