Bankaktivister anmelder Jyske Bank for skattesvig

Jyske Bank er blevet anmeldt til bagmandspolitiet af foreningen Skift Bank Dag, efter en DR-dokumentar mandag aften hævder, at banken rådgiver om skattely.

Alt i mens Jyske Bank spiser os af med gratis kaffe i forlokalet, hjælper banken rige danskere med skattesnyd i baglokalet, skriver foreningen Skift Bank Dag i en pressemeddelelse.

»Jyske Bank er ikke længere en kaffebar, men en smuglerbar,« siger Peter Ahrenfeldt Schrøder, som er talsperson for foreningen Skift Bank Dag, i en pressemeddelelse.

Mandag aften kan man i tredje afsnit af DR-dokumentaren »I Skattely« se, hvordan Danmarks tredje største bank tilsyneladende medvirker til groft skattesvig. I udsendelsen kan man se, hvordan en Jyske Bank rådgiver en DR undercover-journalist om, hvordan man opnår skattely. Det har fået foreningen til at reagere.

»Vi valgt at anmelde Jyske Bank til Bagmandspolitiet, fordi de for åben skærm afsløres i at give skumle skattefiduser. Det er dybt ulovligt at medvirke til skattesvig på den måde. Som almindelig skatteborger er det dybt provokerende at tænke på, i hvor stort omfang det her sikkert foregår hver eneste dag i banken,« siger Peter Ahrenfeldt Schrøder.

»Vi ser frem til, at Bagmandspolitiet undersøger, i hvor høj grad Jyske Bank tilbyder systematiseret rådgivning om skattesnyd«.

Skift Bank Dag er en almennyttig forening, som opfordrer folk til at overveje, om de kan få en bedre bank - både privatøkonomisk og ud fra et etisk og samfundsmæssigt perspektiv.

»Vi kræver langt mere vidtrækkende gennemsigtighed i bankforretningerne. Vi vil vide, hvilke skattely-lande bankerne har forretninger i, og om de reelt laver andet end skattesnyd. Det kan ikke være rigtigt, at man kan snyde fællesskabet ved at oprette et fup-firma på Bahamas,« lyder foreningens opfordring.