Avis: SAS er på konkursens rand

Ifølge den svenske avis Expressen er økonomien i flyselskabet SAS ved at kollapse. Angiveligt fører den svenske regering intensive diskussioner om, hvordan en konkurs skal håndteres.

Foto: Steffen Ortmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Inden søndagen er omme, kan det fællesnordiske flyselskab SAS været gået konkurs.

Det skriver den svenske avis Expressen, der beretter om intensive diskussioner i den svenske regering om, hvordan den økonomiske krise i flyselskabet løses - og om hvordan man håndterer en eventuel konkurs.

Fra SAS’ side vil man dog ikke komme nærmere ind på, hvordan den økonomiske situation i selskabet ser ud.

- Vi ser frem til at fremlægge kvartalsresultatet i morgen (mandag, red.). Her vil vi også fortælle om planerne for fremtiden, siger pressechef Malin Selander fra SAS Sverige til Expressen.se.

Avisen har også talt med Ulla Gröntvedt, der er medarbejderrepræsentant i SAS-bestyrelsen. Hun bekræfter, at selskabets krise er akut.

- Det er alvorligt, ja, siger hun.

Kvartalsregnskabet skulle efter planen have været offentliggjort torsdag, men er altså blevet udskudt til mandag. SAS har tidligere meddelt, at man har noteret et resultat før skat på 568 millioner svenske kroner.

I forrige uge lancerede selskabet en omfattende spareplan, der inkluderer effektiviseringer for tre milliarder svenske kroner samt frasalg for samme beløb.