ATP-boss: Intet kan ødelægge Danmarks fastkurspolitik

Der er ingenting, der kan ødelægge Danmarks fastkurspolitik over for euroen - heller ikke et britisk farvel til den Europæiske Union.

ATP direktør Carsten Stendevad. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

Det vurderer Carsten Stendevad, der er administrerende direktør i ATP, over for Bloomberg News. Nyhedsbureauet har spurgt direktøren, i forbindelse med at risikoen for brexit driver investorerne mod danske aktiver.

- Vi har ikke ændret vores "hedge"-strategi i forbindelse med den britiske folkeafstemning. Det afspejler vores tillid til Nationalbankens evne til at opretholde den faste kurs i forhold til euroen under alle omstændigheder, siger han til Bloomberg News.

Ifølge mediet var omkring 72 pct. af ATP's aktier i danske kroner i slutningen af sidste år, hvilket er en smule under gennemsnittet for de seneste fire år.

Nationalbanken intervenerede både i maj og i starten af juni valutamarkedet for at svække den danske krone. Det var første gang siden starten af 2015, hvor den danske krone var under et historisk stort pres. Dengang reagerede Nationalbanken blandt andet ved at sænke indskudsbevisrenten over flere omgange.

/ritzau/FINANS